Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

ervaring van anderen

Om je een idee te geven over de ervaringen van anderen geef ik het woord aan personen die mijn coaching traject hebben gevolgd

"Ik heb vandaag een contract getekend ïn Delft, ik begin daar eind augustus met mijn nieuwe baan - de baan waar ik al zo lang naar op zoek was. De gesprekken die we dit voorjaar hadden zijn hierbij van grote waarde geweest en ik wil je dan ook nogmaals heel erg hartelijk danken voor je hulp". 

"Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen".

"Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik dat ik bij de juiste coach was. Het warme welkom en de prettig ingerichte kamer zorgde hier ook voor. "

"Fenna leerde mij op een andere manier naar mezelf kijken.De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden hielpen mij daarbij . Door de coaching voel ik me weer krachtig en beter inbalans. Ik heb weer plezier in mijn werk en ben beter in staat niet alles naar mezelf toe te trekken en me niet overal verantwoordelijk voor te voelen. Hiervoor wil ik je van harte bedanken."

"Fenna heeft mij ontzettend geholpen met haar coaching. Door heel eerlijk en rechtdoorzee te zijn heb je ervoor gezorgd dat ik nu echt trots durf te zijn op wie ik ben. Ik voel mij meer in balans en weet vooral wat ik moet doen als het even wat minder gaat. De handvatten die je mij hebt aangereikt, zitten inmiddels in mijn systeem ingesleten en daar blijf ik hopelijk nog lang profijt van houden!"

"Fenna heeft mij enorm geholpen in het terugvinden van mezelf. Tijdens de coachsessies stelde ze de juiste vragen waardoor ik na ging denken (bijvoorbeeld over mijn gedachten en gewoontes), luisterde ze en motiveerde ze mij in wat goed voelde. Altijd concreet en vol begrip. Ze gaf mij nieuwe inzichten zonder iets voor te kauwen, waardoor ik veel over mezelf geleerd heb en een balans in mijn leven heb gevonden. Ook gaf ze tips en deden we opdrachten, zoals het opstellen van een signaleringsplan waar ik nog regelmatig naar kijk. Uiteindelijk heb ik keuzes gemaakt die ik zonder de coachsessies van Fenna niet had durven maken. Iedereen die aan zichzelf wil werken adviseer ik daarom Fenna in te schakelen. Je wordt dan een verbeterde versie van jezelf!"

"Ik ervoer een sterke steun aan mij richting mijn werkgever en het goed waarborgen van mijn belangen, het voorbereiden met mij en het adviseren van mijn bedrijfsarts was prettig."

"De kwaliteit die je nastreeft in je coaching is hoog."

 "Fenna heeft mij begeleid in een traject voor persoonlijke groei. Aanpak lekker direct, neus op de feiten, spiegel voorhouden, deskundig, no-nonsense, persoonlijk, omdenken, altijd oog voor bijzondere omstandigheden... Zo maar een aantal 'specificaties' die bij mij opkomen als ik terugdenk aan de sessies die we gehad hebben. Ik kijk terug op een voor mij succesvolle begeleiding door Fenna en profiteer dagelijks van de dingen die ze mij heeft geleerd en/of laten inzien. Fenna bedankt, je gaat nog heel veel mensen meer een flinke duw in de goede richting geven!"

"Stress, faalangst, controle en een enorm vertekend zelfbeeld hadden in mijn werk (en privé) leven de overhand gekregen en zo belande ik bij Fenna op de stoel. Haar 'no nonsense' aanpak (niet eindeloos graven in het verleden) en constante 'zelf' reflectie sessies, waarbij ik mezelf heb leren waarderen en accepteren, hebben enorm geholpen in mijn zelfvertrouwen. Door verschillende oefeningen die wij samen (en later ik zelf thuis) hebben gedaan heb ik de stress en de controle kunnen loslaten, denkfouten kunnen herkennen en ook mijn verantwoordelijkheidsgevoel kunnen 'relativeren'. Fenna is een heel professioneel maar tegelijkertijd warm persoon, elke sessie was leerzaam en intensief. Ik kan nu met de hulpmiddelen van Fenna weer een gebalanceerd en minder stressvol leven lijden, maar weet ook dat ik altijd terug kan vallen op haar wanneer nodig. Dankjewel, Fenna, door jou hulp ben ik weer van mezelf gaan houden!"

"Langs deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de coaching.De sessies en opdrachten hebben mijn ogen geopend en gaven me de gewenste resultaten. De rust die je uitstraalt en je werkwijze bevielen me zeer goed. Door het maken van de thuis opdrachten kreeg ik een ander beeld van mezelf en zag ik in dat verandering nodig was, om weer de persoon te worden die ik ‘echt’ ben. Welke kernkwaliteiten heb ik, waar ben ik goed in, welke denkfouten maak ik enz. Het heeft me geholpen de stap te zetten om uiteindelijk een carrière switch te maken en dingen te gaan doen waar ik blij van word."

"Ik ervaar zo veel meer rust in mijn leven"

“Omdat ik al tijden kampte met het feit dat ik problemen had met beslissingen nemen, knopen doorhakken en vervolgens los te laten, ben ik bij Fenna het coaching traject ingestapt. Met vol vertrouwen in Fenna. Ze is een fijn mens, straalt rust uit, luistert heel goed en is tijdens de sessie heel geconcentreerd. Dit zorgde er bij mij (mede) voor dat ik uiterst gemotiveerd was en extra mijn ‘best’ deed om de NLP oefeningen uit te voeren en in me op te nemen, me eigen te maken. Fenna werkt gestructureerd, geeft goede en duidelijke uitleg, handvatten en opdrachten/huiswerk. Hierdoor kan ik weer vertrouwen op mijn intuïtie en daardoor beter omgaan met beslissingen. Dat geeft veel meer rust in mijn dagelijkse leven, iets wat ik ook nastreefde toen ik het coaching traject startte. Ik kan Fenna dan ook zeker aanbevelen als coach. Ze heeft me veel inzichten gegeven waar ik elke dag nog wat aan heb.”

“Ik heb coaching gevolgd omdat ik met een burn-out te kampen had,  de behandeling is mij erg goed bevallen en zeer effectief.Ik heb stap voor stap gewerkt aan bewustwording en het feit dat mij een spiegel werd voorgehouden was prettig. De werkwijze van Fenna is non nonsense, zeer professioneel, effectief en to the point”.

“Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Ik kwam binnen met een behoorlijke burn-out en met het gevoel dat niemand me begreep, ik kreeg bijna het gevoel dat ik me aanstelde en niet moest zeuren. Ik verzoop letterlijk in mn eigen emoties en zag het allemaal niet meer zitten. Toen ik bij Fenna kwam voelde ik me eigenlijk meteen op mijn gemak door haar open houding en enorme inlevingsvermogen. Ze liet me inzien dat ik me niet aanstelde en dat het tijd was voor de nodige veranderingen in mijn leven en manier van denken. Mede dankzij Fenna ben ik nu goed onderweg om alles weer op de rit te krijgen. Ik voelde me vooral heel serieus genomen en begrepen. Dit ervaarde ik als zodanig prettig dat ik “makkelijk” over mijn gevoelen kon praten en vooral de RET methode vond ik een eyeopener”

” Ik ben normaal gesproken niet iemand die snel naar een ‘hulpverlener’ gaat. Meestal lukt het me wel om het zelf op te lossen, na korte of langere tijd. Maar ik ben blij dat ik naar Fenna toe gekomen ben, het voelde goed vanaf het eerste moment, ik had te maken met een zgn stagnerende rouw. Haar manier van coachen beviel me prima, geen geroer in potjes of het verleden maar je richten op voor nu belangrijke punten. Het was boven verwachting”.

“De eerste stap om te gaan praten met vreemde over mijn problemen vond ik heel lastig. Bij onze eerste gesprek voelde ik mij zeer op m’n gemak. Jouw begeleiding en aanpak was voor mij goed .Jij zag mij niet als een zielenpiet maar een man met een probleem. Jij had snel door wat het probleem was, dat was voor mij een een hele shock. In de andere gesprekken heb je mij heel goed begeleid en geholpen,  zodat ik weer om kon gaan met mijzelf en de andere mensen die niet dezelfde normen en waarde hebben. Het voornaamste is je liet mij beseffen dat het niet aan mij lag, maar wel hoe ik er mee om kon gaan. Je gaf mij weer vertrouwen en kracht. Blijf zo werken zoals je doet. Jij ziet de mens en niet alleen de patiënt, dat is jouw kracht”.

"Je hebt me goed geholpen door de moeilijkheden die ik met mijn moeder ervaar. Ik probeer de handvatten die je me hebt aangereikt te gebruiken. Op het moment gaat dat goed.Wat ik heel prettig vind is dat je achteraf een verslag stuurt dat geeft houvast. Je kunt niet alles onthouden van zo een gesprek en op die manier zijn de hoofdzaken na te lezen. Je aanpak was nuchter en met medisch, psychologische onderbouwing. Voor mij werkte dat goed."

" De behandeling is goed bevallen. Na een inventarisatie van de start situatie werd er een plan besproken op welke punten resultaat gewenst was. Fenna stuurde en coachee kreeg het inzicht en trok zelf de conclusies. Gaandeweg het process werd er een cijfer gegeven voor “de stand van zaken”. Het stellen van open vragen, het goed luisteren en anticiperen op de, soms verborgen,  wensen van de coachee heeft de coachee op weg geholpen naar een verder herstel.

"Fenna is op een prettige manier in staat om dingen aan te reiken waardoor ik zelf de conclusies trek. Zonder te wollig te worden leer je beter naar jezelf kijken. Op een concete manier kom je stapje voor stapje dichterbij het “gezamelijke” doel."

" Ik merk echt dat ik ben veranderd. Mede door de handvatten die ik van jou heb gekregen. Ik ben gaan beseffen dat dat ik ook anders kan denken. Ik probeer nu bij het hier en nu te blijven, mij minder zorgen maken om anderen of hun problemen maar mijzelf heel te houden"

"Jouw coaching is mij zeer goed bevallen. Ik heb er echt heel erg veel aan gehad en nog steeds trouwens. Je hebt mij laten inzien dat ik mijn gedachten over mijzelf niet hoefde te geloven. Ik vond de gesprekken met jou ook erg fijn en ik kon echt mezelf zijn. Dat heb ik niet bij psychologen gehad."

"Je hebt me veel aan het denken gezet hoe het ook anders kan. (dus bij mezelf blijven, grenzen stellen, niet voor anderen denken en noem maar op). Ik zal de mensen die een burn-out hebben en hulp willen hebben jou zeker aanraden."

"Werken aan de hand van oefeningen is prettig En in het begin heb je me heel erg geholpen om in te zien dat ik er even tussenuit moest. Je hebt me toen echt een spiegel voorgehouden. Verder neem je tijdens de sessie echt de tijd om te luisteren en stil te staan bij de issues die in de betreffende week hebben gespeeld."

"Ik heb absoluut wat gehad aan de behandeling en heb het gevoel dat ik niet alleen uit een acute situatie ben gekomen, maar ook over het algemeen rustiger en milder ben geworden."

"De behandeling is zeer goed bevallen, De opbouw zit erg goed in elkaar. Eerst een goede analyse: wat is er aan de hand? Waar kom je eigenlijk voor en wat verwacht je? Ben je op de juiste plek? Dan een gedegen periode van bezinning, waarin goed naar voren komt waar en hoe het mis ging (de spiegel, helicopter view) en vervolgens werken aan verbeteringen en preventie.Sinds de behandeling ben ik me veel meer bewust van mijn motivatie achter mijn handelen, mijn valkuilen en mijn innerlijke dialoog"

" Het is een hele positieve ontwikkeling, die ik graag met je wilde delen. Ik merk dat ik nu ook op andere gebieden veel beter in mijn vel zit en meer vertrouwen heb in mezelf. Daarom nogmaals hartelijk dank voor al je tools en advice, tot nu toe zijn ze zeer nuttig geweest".


"De ongedwongen sfeer was erg prettig Het contact was vanaf het begin al prettig en vertrouwd. De praktische aanpak past goed bij mijn instelling en persoonlijkheid. Niet enkel maar van je af praten, maar ook goed kijken wat je ermee kan en hoe je de situatie naar eigen hand kan zetten.
Ook erg fijn dat de behandeling afgestemd is op de fase waarin je zit en het tempo waarin je deze doorloopt. Heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat we ergens in bleven hangen of ergens te snel overheen stapten.
Verder is de flexibiliteit in afspreken erg fijn (zowel de tijdstippen als de frequentie) en het feit dat er geen "timer" aanstaat. Het duurt zo lang het duurt, of het 60 min of anderhalf uur is of iets daartussen."