Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Traject en werkwijze

Meestal is er eerst een kennismakingsgesprek, hierin kun je kijken of het wat voor je zou kunnen zijn en wat ik je kan bieden. Dit is vrijblijvend natuurlijk.

In de kennismaking bekijken we eigenlijk al wat je situatie is en wat je wilt bereiken voor zover je dat al weet. (Je kan ook eerst kijken naar wat je niet meer wilt, dan kom je vanzelf bij wat je wel wilt). Mocht je door willen gaan met coaching dan beschrijven we wat je wilt bereiken.

We stellen een concrete coachvraag op die in aan aantal sessies behaald kan worden.

Daarna volgen de coachsessies waarin we het probleem nader bekijken en kiezen voor de stappen die je nodig hebt. Ik zet verschillende methoden in om jou dichter bij je doel te brengen. We eindigen de sessie met oefeningen waar je mee aan de slag kunt door middel van huiswerk.

Hier een kleine greep van wat we zoals kunnen doen tijdens een sessie (natuurlijk afhankelijk van je hulpvraag):

  • Kijken waarom je handelt zoals je handelt.
  • Gedachten toetsen op realiteit en eventueel te veranderen in gedachten die je kunnen helpen in het bereiken van je doelen.
  • Kijken welke verschillende rollen je vervult.
  • Het versterken of afzwakken van bepaalde aspecten in je persoonlijkheid.
  • Onderzoeken waar je blij van wordt, waar kom je je bed voor uit? (Zingeving).
  • leren meer in het hier en nu te leven. Meer te genieten.
  • Kijken hoe jij je verhoudt naar andere mensen.
  • Bedenken wat je nodig hebt om stapsgewijs je doel te halen.
  • Structureren van je doel. 


 

Mijn werkwijze is niet spiritueel of zweverig maar concreet. Ook gaan we niet uren lang graven en praten over het hoe en waarom van het probleem dat je door de pijn heen moet  is een idee dat al lang achterhaald is. Ik maak gebruik van NLP oefeningen en oefeningen uit cognitieve gedragstherapie.

Ik heb geen freudiaanse sofa maar onze gesprekken zijn gebaseerd op gelijkheid. Tussentijds wordt er regelmatig gekeken of we nog de juiste koers varen.

Soms kiezen mensen ervoor om ook na het behalen van hun doelen af en toe een gesprek in te plannen om alles weer even na te lopen, het kan zijn dat je het prettig vindt om je eigen lifecoach aan te houden en er een beroep op te doen als je dat nodig vindt.

Er is ook de mogelijkheid om (tussendoor) te mailen.

Voor mensen die liever per email communiceren (door bv de afstand naar Rotterdam of welke reden dan ook) bied ik de mogelijkheid voor E-coaching.