Logo

Fenna van den Berg Coaching

Personal coach

Burnoutbehandeling / preventie

Rotterdam

Werkgevers

Als coach ben ik gespecialiseerd in spannings en burn-out klachten, ik bied mijn diensten aan bij bedrijven om werknemers te coachen, met een persoonlijk afgestemde aanpak.

Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig te maken met overspannenheid of burn-out, waren dat er in 2012 nog 20.000, in 2021 hebben we het dieptepunt bereikt van 1 miljoen (!) mensen. 

Als spanningsklachten lang genoeg genegeerd worden kan men terecht komen in een burn-out.  Een burn-out kan over het algemeen succesvol behandeld worden door middel van een coachingtraject van gemiddeld 8 a 10 sessies door een professioneel coach.

Jaren geleden werden mensen met een burn-out 6 maanden naar huis gestuurd, daar kon men uitrusten, na 6 maanden was men waarschijnlijk wel uitgerust maar als er niets veranderd of geleerd is,  kan het zijn dat de opgedane energie zo weer verloren gaat. Als tegenhanger van deze aanpak werd er toen op aangestuurd iemand vooral zo snel mogelijk weer aan het werk te laten gaan, of de persoon nou wilde of niet, met als gevolg overvraging en in stand houding van de klachten.

Feit is dat er geen standaard aanpak bestaat voor iemand met een burn-out. Iedereen is anders en alle situaties zijn anders. Wat wel werkt is een perssonlijk afgestemd behandelplan waarin gekeken wordt wat er nodig is om weer aan het werk te kunnen. 

Het is uiteraard wenselijk en belangrijk dat de signalen van een beginnende burn-out in een vroegtijdig stadium opgepikt worden, de werknemer kan dan vaak nog in het arbeidsproces blijven functioneren, wacht men langer dan kan het zijn dat iemand zijn werk (tijdelijk) los moet laten. Maar ook in dat geval is een burn-out goed te behandelen, met de juiste stappen op het juiste moment. 

Ik behandel mensen in verschillende stadia, (van beginnende spanningsklachten tot dubbele burn-out) met een persoonlijke aanpak en afstemming. 

Neem gerust contact met mij op indien ik wat voor een werknemen of voor een bedrijf zou kunnen betekenen.